Korać u poseti Peres centru za mir i inovacije u Tel Avivu

Osnivač i direktor Instituta za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope (IPESE), Zoran Korać, posetio je Peres centar za mir i inovacije u Tel Avivu i tom prilikom istakao posvećenost Instituta daljem povezivanju i produbljivanju saradnje sa izraelskim partnerima u oblasti inovacija i startap preduzetništva.

Tokom razgovora sa izvršnom direktorkom Peres centra, Jonom Bartal, Korać je istakao da je jedan od ciljeva Instituta oblikovanje javnih politika koje će doprineti stvaranju ambijenta povoljnog za razvoj inovacija kao instrumenta za uspostavljanje saradnje i trajnog mira i stabilnosti u regionu Balkana.

„Razvoj inovacija i njihova primena u svakodnevnom životu ljudi otvara nove perspektive za saradnju mladih u regionu Balkana. Želimo da primenom modela Peres centra promovišemo mir i saradnju kroz inovacije i tako obezbedimo da se budućnost regiona zasniva na prosperitetu i rastu“, naveo je Korać.

Korać je istakao posvećenost Instituta viziji Šimona Peresa da kroz projekte u oblasti kulture, sporta, ekonomije i inovacija utiče na to da mirovni proces na Bliskom istoku zaživi među običnim ljudima. „Postoji mnogo sličnosti između srpskog i jevrejskog naroda, kao i sličnosti između regiona gde se nalaze naše države. Ti regioni su opterećeni sukobima u prošlosti. Jedini način da prevaziđemo konflikte iz prošlosti jeste da zajednički stvaramo nove vrednosti i gradimo sigurnu i prosperitetnu budućnost za naše mlade“, naveo je Korać.

Tokom posete Peres centru za mir i inovacije Korać je posetio stalnu izložbu najboljih izraelskih startapa gde su predstavljene najsavremenije ideje i tehnologije u oblastima industrije, proizvodnje hrane, medicine, urbane mobilnosti, očuvanja životne sredine.

Peres centar za mir i inovacije osnovan je 1996. godine, od strane predsednika Šimona Peresa, nekadašnjeg predsednika Izraela. Ovaj centar razvija i sprovodi jedinstvene i inovativne programe u oblastima inovacija, sporta, razvoja liderstva i preduzetništva, zdravstva, biznisa i zaštite životne sredine.

Ovi programi služe stotinama hiljada korisnika svih uzrasta, religija i polova, i sprovode se putem mreže lokalnih, regionalnih i internacionalnih partnera.

Povezane aktuelnosti

Related news