Direktor IPESE: Srpski narod je uz jevrejski narod u ovom teškom trenutku

Sa dubokim žaljenjem sam danas pratio vesti iz moje druge otadžbine Izraela. Institut za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope najoštrije osuđuje terorističke napade na državu Izrael i pridružuje se izrazima saučešća koje su uputili najvažniji svetski zvaničnicima povodom stradanja nevinih civila u Izraelu. Uveren sam da će ovaj varvarski teroristički čin biti najoštrije kažnjen, tako da se nikada više ne ponovi u budućnosti. U nastavku ću podeliti pismo koje je Košarkaški klub Partizan iz Beograda uputio prijateljskom Košarkaškom klubu Makabi iz Tel Aviva. Naša dva kluba, kao i naša dva naroda, uvek su delili iste vrednosti. Sport mora da ostane iznad politike. Srećan sam što je Košarkaški klub Partizan u ovom teškom momentu za Makabi, Tel Aviv i čitav jevrejski narod, pokazao najlepše osobine humanosti, gostoljubivosti i nesebičnosti koje su oduvek kroz istoriju odlikovale srpski narod. Srpski narod stoji uz bratski jevrejski narod u ovom teškom trenutku za državu Izrael i čitav demokratski svet.

Zoran Korać
Direktor IPESE

Poštovana gospodo, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije,

U ovom izuzetno tužnom trenutku, u ime KK Partizan iz Beograda želim da izrazim najdublje saučešće vama i svim ljudima u vašoj zemlji.

U ovom teškom trenutku želeo bih da naglasim da Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja i da u to ime vašem klubu ponudim gostoprimstvo u Beogradu.

Uprkos teškim vremenima, sportisti moraju da nastave sa svojim obavezama i da na najbolji mogući način predstavljaju svoje klubove i svoje zemlje – da budu svetlo u danima koji su za njihov narod mračni.

U slučaju da vaš klub bude morao da igra utakmice u gostima, KK Partizan je spreman da vam obezbedi prostorije za trening, smeštaj i teretanu u kojoj ćete moći da vežbate i da se takmičite.

Poslednjih 40 godina Makabi i Partizan su veliki rivali na terenu, ali smo posle svakog okršaja čestitali jedni drugima i pokazivali veliki sportski duh.

Nažalost, kroz istoriju smo doživeli situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo u inostranstvu. Stoga, u znak prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne trenutke u bogatoj istoriji oba kluba, želimo da vas ugostimo.

Prijateljstvo između naša dva naroda je oduvek bilo veliko i zato mislimo da je ovo jedini logičan potez.

Slobodno nas kontaktirajte u bilo kom trenutku, a mi ćemo se potruditi da Makabiju ponudimo svaku moguću pomoć.

S poštovanjem,

Ostoja Mijailović
predsednik
KK Partizan Mozzart Bet

Povezane aktuelnosti

Related news