Osnivač i direktor

Zoran Korać

Osnivač i direktor Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočne Evrope

Poznat po svojim izuzetnim dostignućima kao iskusni politički savetnik, ovaj pojedinac odiše bogatim iskustvom u poslovanju i politici. Tokom svoje duge karijere, dosledno je pokazivao izuzetnu oštroumnost u međunarodnim odnosima, upravljanju projektima i strateškom planiranju. Naoružan izuzetnim razumevanjem zamršenog političkog i ekonomskog terena jugoistočne Evrope, on se vešto snalazi u složenim okruženjima, kreirajući strategije koje podstiču pozitivnu transformaciju.

Vođen nepokolebljivim entuzijatmom u promociji demokratskih ideala, on već dugo vremena radi u oblasti politike, pružajući neprocenjive savete istaknutim državnicima i aktivno učestvujući u pokretima koji se zalažu za slobodu.

Kao deo rukovodstva OTPOR-a, studentskog pokreta otpora diktaturi Slobodana Miloševića u Srbiji, imao je ključnu ulogu u zalaganju za ljudska prava i promovisanju demokratskih vrednosti.

Takođe, bio je savetnik gospodina Aleksandra Vučića, tokom njegovog mandata na mestu predsednika Vlade Republike Srbije. Svojim dragocenim savetima pomogao je u donošenju političkih odluka i doprineo uspehu gospodina Vučića u snalaženju u izazovima liderstva.

Sa dokazanim iskustvom u međunarodnim odnosima, strateškom planiranju i angažovanju zainteresovanih strana, on poseduje liderske i komunikacione veštine neophodne za navigaciju u složenim političkim pejzažima i postizanje pozitivnih rezultata. Odlikuje se u izgradnji partnerstava, negovanju konsenzusa i premošćivanju kulturnih razlika radi postizanja zajedničkih ciljeva.

Sveukupno, njegova raznovrsna iskustva i višedimenzionalna stručnost čine ga dragocenim političkim savetnikom. Vešt je u analizi složenih informacija, pružanju strateških smjernica i oblikovanju politika koje promovišu ekonomski rast i političku stabilnost u jugoistočnoj Evropi.